Ätpinnar och ond bråd död

Jag tror att de flesta någon gång har känt ett mått av fascination inför japanska gameshows.

 

Japaner som frivilligt tampas med sumobrottare, klättrar på hala sluttningar, springer i vindtunnlar och Gud vet vad. Alltid i tajta, färgglada dräkter och med ett panikslaget leende på läpparna. Och alltid med ett kännbart och förnedrande straff ifall de skulle misslyckas – vilket är mer troligt än inte. Ofta att få en redig smäll och trilla ner i en bassäng med vatten i obehagliga temperaturer eller innehållandes hajar eller dylikt.

 

Hål i väggen är väl det bästa exemplet.

 

 

Denna gameshow blev ju tack vare Youtube så populär att TV6 försökte göra en satsning med programmet på svenska. Samma bisarra spelidé, med deltagare som måste ställa sig i konstiga ställningar för att ta sig igenom hålen i väggarna som kommer mot dem, och framför allt: Samma smaklösa silverdräkter. Blanda detta med lite svenska ”kändisar” som var desperata nog att vilja få en vägg i huvudet och åka i plurret och vi borde ha en tv-succé!

 

Inte? Vad fan gick fel då?

 

Kanske berodde det på att tempot var för långsamt. Med mindre snack och dubbelt så många väggar per kväll kanske det blivit intressantare.

 

Kanske berodde det på att väggarna, som i den japanska versionen tycktes vara hårda och göra skitont, här var gjorda av luftig frigolit som knappt höll att man tittade för intensivt på den.

 

Kanske berodde det på att vattnet i bassängen man föll ned i, som i originalet var grönaktigt och endast såg otrevligt ut, nu var klarblått och tycktes mysigt tempererat. Deltagarna hoppade ju för fasen i självmant ett par gånger. Skulle vilja ha sett det hända i de japanska programmen!

 

Eller kanske, för att vara helt krass, tycker vi bara att det är roligt när det händer japaner. Att se en svensk halvkändis få en knuff och falla i spat är väl sådär. Att se samma sak, fast värre, hända en liten skräckslagen japan – det är underhållning!

 

TV6 ska väl ha en eloge för att de försökte, antar jag, men tills vidare får vi nog titta på japanska gameshows där de är som bäst: På Youtube, direkt ifrån landet där vattnet i bassängen är grönt och motbjudande och det verkligen ser ut att göra ont att få en smäll.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Amen! Nobody do't like japanese ppl =)

2009-04-03 @ 11:59:43
URL: http://zanasaliji.blogspot.com

Post yer comment:

Name:
Remember me?

E-mail: (will not be shown)

Website:

Comments:

Trackback
RSS 2.0