Veckans bok #1

Eftersom jag via såväl studier som sidointressen kommit i kontakt med ett varierande utbud av litteratur – både konventionell och ovanlig – tänkte jag någon gång i veckan framöver bidra med ett boktips. Inte för att jag tänker konkurrera med alla de bokbloggar som finns där ute, men har man något att bidra med så kan man väl lika gärna göra det.

 

Vad just du anser är bra har jag ingen aning om, men har du ett bibliotek i närheten kan du ju alltid gå dit och kolla. Det är ju fortfarande gratis att låna, än så länge…

 

Veckans bok på My Inner Eye:

 

80 romaner för dig som har bråttom

Av Henrik Lange

 

Ok, vi börjar med en lättsmält bok. Lange har här gett oss en bunt med klassiska romaner i serieform, där handlingen av varje återges på tre serierutor.  Vad som är riktigt skrämmande är att han på så knappt utrymme lyckas fånga andemeningen av berättelserna på ett väldigt bra och träffande sätt.

 

Bland de böcker som återskapats finns Da Vinci-koden, Röda rummet, Flugornas herre, Odyssén, Sagan om ringen och Bibeln. Ett par av dem nästan mer givande som serie än i original…

 

Langes bok kan nog tänkas passar de flesta. För oss som har läst en del är det riktigt underhållande att se de enkla serieversionerna, men även en som inte läst så mycket kan nog uppskatta den. Alla ni som känner att ni skulle behöva lite bättre översikt över alla de där böckerna man har hört talas om men aldrig orkat läsa: Det här är boken för er!

 

 

En bra sak att ha på hyllan, helt enkelt.


Kommentarer
Postat av: Chriz

Låna den där av dig? tveklöst.

2009-03-14 @ 02:38:44
URL: http://chrippz.blogg.se/
Postat av: Malin´s Humorblogg

Där var du bara millimetrar ifrån att bli fälld för mordförsök i drunkningsolycka i badkar på mig.. Tack för ett riktigt gott skratt!



Om du inte har läst "pappa snälla nej" eller "pojken som kallades det" så tycker jag att du ska göra det! NU typ..

2009-03-15 @ 19:31:06
URL: http://deafeem.blogg.se/
Postat av: Karin

2009-03-16 @ 11:23:24
Postat av: Karin

först och främst: Sorry för den tomma kommentaren, var lite snabb med enter knappen.



Den där boken är bland dom bästa som finns, man käner sig sjukt smart och lärd när man läst alla böckerna ;D

2009-03-16 @ 11:25:06
URL: http://iichigo.blogg.se/

Post yer comment:

Name:
Remember me?

E-mail: (will not be shown)

Website:

Comments:

Trackback
RSS 2.0