I som här inträden, låten hoppet fara

Gamle Dante Alighieri var en synnerligen begåvad poet och författare, men hans helvetesskildring i Den gudomliga komedin har kanske blivit en aning gammaldags. Likt en förtappad Vergilius skall jag därför nu visa er, kära läsare, hur helvetet egentligen ser ut - vilka som vistas i de nio kretserna och hur de straffas.


Här i förgården, Vestibulen, står diverse bilmekaniker och andra förståsigpå-hantverkare och yvas över att de inte för fara över floden. Taskigt läge. Vi kan däremot fritt hoppa ombord med färjkarlen Charon och dra vidare.

I
Första kretsen bjuder på lite dåliga förebilder, såsom dokusåpa-kändisar, som får uppleva känslan av att inte bli uppmärksammade. Där borta till höger återfinner ni bland annat alla Big Brother-deltagarna, instängda i en lägenhet utan kameror.

II
I andra kretsen finner vi lite griniga busschaufförer, som tvingas mötas av idel sura miner till priset av en dryg hundralapp i veckan.

III
Och i tredje kretsen står det en drös dåliga pedagoger, däribland halva lärarkåren från Engelska och Nordiska institutionerna på Stockholms Universitet. Dag ut och dag in delas de in i godtyckliga smågrupper och får lyssna på diverse dumheter.

IV
Nere i fjärde kretsen finns kliché-musikerna, vilka plågas av insikten av hur värdelösa deras musikinsatser varit. Idel Idol-deltagare och popartister kan ses, och svenska dansbandseliten har sin egen sektion till vänster här. Där får exempelvis Thorleifs ett extra hårt straff för Sweet Kissing in the Moonlight.

V
Reklammakare hamnar här nere i femman. De straffas här på olika sätt, men alltid kommenterade av stressade och pockande röster som glättigt talar för varför just deras straff är det bästa att tillgå.

VI
I sjätte kretsen står dörrvakter i en lång kö fram till dörren till paradiset. De får dock ständigt höra att de inte får komma in på grund av diverse luddiga skäl och ombeds ta en promenad och sedan ställa sig sist i kön.

VII
Till sjunde kretsen skickas man om man uppfunnit något riktigt ondskefullt. Där borta kan ni exempelvis se snubben som uppfann väckarklockan, som förgäves försöker få sova ut.

VIII
Musikkritiker och självutnämna musikaliska besserwissers hamnar i åttonde kretsen, där de (helt enkelt) blir sågade. Till höger kan ni till exempel se medlemmarna i förra Idol-juryn bli jämnade med fotknölarna.

IX
Och i den nionde och sista kretsen finner vi de som jobbar i CSNs kundtjänst, vilka tvingas sitta i telefonkö till tidens ände, med en röst som säger "Tack för att ni väntar" i örat på dem var tionde sekund.

Vaddå? Att jag är bitter på CSN? Nää då.

Kommentarer
Postat av: Haley @ FlumGuarantee

SVAR:

Hrm. You might be so very right. Det är ett tecken. Jag bör egentligen sova i trappan. Ska lägga mig där inatt och se om det är lika skönt som min hund verkar tycka.

2009-03-04 @ 22:14:00
URL: http://flumguarantee.blogg.se/
Postat av: Fröken Deilert

Hahaha, smart. Nåt sånt skulle jag aldrig komma på. ;P

2009-03-04 @ 22:24:23
URL: http://malindeilert.blogg.se/
Postat av: Chriz

Och i vilken krets hamnar satiriska bloggare eller överenergiska trumslagare? ;D

2009-03-04 @ 22:54:12
URL: http://chrippz.blogg.se/
Postat av: Trinidaz

SV: Haha häftigt :D

2009-03-05 @ 12:47:58
URL: http://trinidaz.blogg.se/
Postat av: Veronica

Åh så bra!


Post yer comment:

Name:
Remember me?

E-mail: (will not be shown)

Website:

Comments:

Trackback
RSS 2.0