Låtom oss utvecklas

Medan vi ändå är inne på vetenskapligt snack kan jag ju passa på att nämna att det är Darwin-år i år. Det är i år nämligen 150 år sedan Charles Darwins bok Om arternas uppkomst publicerades. Dessutom skulle den gode forskaren ha fyllt 200 i år. Grattis, säger jag.


Och ändå, hur konstigt det kan låta, är vi som tror att gamle Beagle-boy hade rätt (eller i alla fall någorlunda rätt) fortfarande i minoritet. Visst serrö, mer än hälften av världens människor väljer att avfärda evolutionsteorin. Och det är inte bara i religiösa diktaturer och fattiga länder/områden med låg möjlighet till utbildning  som det är så.

Att många i USA är mer inne på det där med att universum skapades på sju dagar för ca 10 000 år sedan vet nog de flesta. Närmare 44 procent väljer skapelsemyten framför evolutionen därborta. Men nästan var fjärde svensk tror inte på Darwin, enligt en Sifoundersökning för några år sedan. Sånt gör mig tamefasen mörkrädd.

Ja?                                                                                   Nej?

Även idag är Darwins teorier alltså kontroversiella. De möter ofta hård kritik och folk påstår att de kan leda till såväl rasism, sexism och mobbing som allmänt förfall. Låtom oss tjafsa emot i all hast:

Rasism. Ok, nazisterna var inspirerade av Darwins teorier, och de där svenska klyftpotatisarna som steriliserade folk ansåg sig hjälpa evolutionen på traven, men vi kan fan inte döma ut Darwin på grund av sådana idioter. Folk som kopplar evulotionsläran till rasism har helt enkelt inte kollat vad seriösa forskare håller på med.

Sexism. Vissa är rädda för att biologiskt forskning kan påvisa skillnader mellan könen och motverka kvinnors framgång i samhället. Till detta kan jag bara säga: Kolla efter om det är i vetenskapligt styrda länder eller religiöst styrda länder som kvinnor har mest frihet och döm själv.

Mobbing. Visst, det naturliga urvalet är faktiskt något av en mobbing-process. Men att köra med detta som argument mot evolutionsläran är ju rent sagt löjligt. Evolutionen har givit människor förnuft. Om fler använde sitt skulle jag nog inte behöva skriva det här...


Ja ja. Grattis i alla fall, Darwin. Jag håller på dig. Hoppas att fler kommer till insikt.

Kommentarer
Postat av: Tintin

ja det där e skrämmande hur människor kan seriöst tro att nån gubbe eller liknande som sitter på sitt moln skapat oss. visst att de religiösa tankarna är söta och klart man vill tro att någon typ av efterliv ska finnas men de religiösa skapelseteorierna är ju absurda.

Jag håller med dig :D

Go Darwin!

2009-03-17 @ 21:48:10
Postat av: Malin´s Humorblogg

Mycket bra krappen! Du har en poäng där!Det är så?! Fan också.. Man får visst inte ha något bra själv som tjej vad gäller pricksäkerhet i toan..

2009-03-18 @ 02:54:09
URL: http://deafeem.blogg.se/
Postat av: Malin´s Humorblogg

Om vi säger så.. Så är jag spymätt på Petra jävla Mede!

2009-03-18 @ 19:53:27
URL: http://deafeem.blogg.se/
Postat av: Malin´s Humorblogg

HAHAHAHA Den där var ju asfyndig! HAhaha!Papap hänger och pinkar i taket

2009-03-18 @ 20:01:39
URL: http://deafeem.blogg.se/
Postat av: Totte

Rekommenderar Den mänskliga apans uppgång och fall av Jared Diamond. Darwinism blandat med kultur och sunda tankar om nutiden.Att vara Ateist i Amerika har jag hört ska vara kul, vi har de ju inte så dåligt här i alla fall.

2009-03-19 @ 03:15:00

Post yer comment:

Name:
Remember me?

E-mail: (will not be shown)

Website:

Comments:

Trackback
RSS 2.0