Veckans bok #5

Veckans bok på MY INNER EYE:

 

A Midsummer Night’s Dream

Av William Shakespeare

 

 

Att läsa en Shakespeare-pjäs är väl kanske inte det första alternativet när man söker ett tidsfördriv. Och att läsa en sådan är sällan en enkel sak. Men om man känner sig manad att försöka så är denna ett bra förstaval. Den är kanske inte lika kulturellt utvecklande som Macbeth eller Hamlet, men den är mycket mer lättläst. Själv läste jag den på engelska, men för en ovan shakespeareläsare kan en översättning nog vara ett bra förslag.

 

Storyn behandlar två par i det antika Grekland som befinner sig i skogen på en midsommarafton. Älvkonungen Oberon bestämmer sig för att blanda sig i, vilket leder till villfarelser, kärleksförväxlingar och förvirring. Den magiska berättelsen är ändå lätt att följa med i och denna mysigt luftiga saga tillhör Shakespeares mest upplyftande verk.

 

Ett bra tips är att söka upp någon shakespearesida på internet och plocka ner en scen-för-scen återgivelse av verket, så att man efter varje avsnitt kan gå och kolla att man följde med på vad som egentligen hände. Hjälpte mig väldigt mycket när jag läste King Lear på universitetet för ett par år sedan.

 

 

"Who will not change a raven for a dove?"


Kommentarer

Post yer comment:

Name:
Remember me?

E-mail: (will not be shown)

Website:

Comments:

Trackback
RSS 2.0